Ontdek verschillende bronnen, zoals websites, artikelen, weblogs, webpagina's, kennisartikelen en informatiebronnen, om meer te ontdekken over app

Published Sep 07, 23
7 min read

Ook bij jou in de buurt! gay app In nederland

Dat zou toch juist niet goed zijn voor de integratie? Van Yperen moest als woordvoerder veel onbegrip wegnemen: ‘Er waren misverstanden over homo’s en lesbiennes die gaan sporten. Er werden veel grappen over gemaakt in de media. gay date app. Mensen vroegen zich af: waarom moeten zij hun eigen Spelen krijgen? Mijn vaste antwoord: ‘Nou, het is gewoon leuk om te organiseren.

In de Gay Krant schreef toenmalig hoofdredacteur Henk Krol op 31 juli 1998 in zijn column: ‘De dag van de opening van de Gay Games nadert met rasse schreden. En eigenlijk word ik met het uur angstiger. Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Nog te veel lijken deze Gay Games op Apartheidsspelen.

Dat is precies die houding van heteroseksuelen uit het recente verleden die wij de afgelopen jaren zo krachtig hebben bestreden.’ In een reportage van AT5 liep verslaggever Ton van Royen met schrijver Willem Oltmans tijdens de Gay Games door de Reguliersdwarsstraat. gay app nederland. Daar legde de homoseksuele Oltmans uit waarom hij tegen de Gay Games was: ‘Dat hebben ze gedaan om homoseksualiteit meer aanvaardbaar te maken, maar ze bereiken precies het tegenovergestelde.

En niet apart, alsof ze iets bijzonders zijn. gay app nederland.’ In het Vondelpark werden ‘alternatieve’ Gay Games gehouden, bij wijze van dikke vette knipoog en ook wel een vorm van kritiek op de commerciële en prijzige Gay Games. In het park kon je meedoen aan disciplines als handtas werpen, de 100 meter hoge hak en cockring werpen.

Op zoek naar de beste gay app In nederland?

Enkele dagen voor de openingsceremonie werd directeur Marc Janssens uit zijn functie gezet, omdat er onder zijn leiding een miljoenentekort was ontstaan. Amsterdam sprong bij met een overbruggingskrediet van vijf miljoen gulden, waardoor de Spelen volgens plan konden doorgaan. Het erepodium van de marathon voor vrouwen. Beeld Co de Kruijf/ ANP Over het niveau van de sporten was veel onduidelijkheid.

Agnes Elling is voormalig professioneel atleet en nu onderzoeker bij het Mulier Instituut, waar sportonderzoek wordt verricht. Zij heeft er samen met drie collega’s over geschreven in het boek Homosportclubs in Nederland 1980 tot 2020 (gay app nederland). Elling: ‘In de aanloop naar 1998 en de jaren daarna zag je een duidelijke groei van nieuwe clubs, maar vanaf ongeveer 2005 nam bij veel clubs het aantal leden af en ontstonden minder nieuwe.

Dat werd en wordt door beleidsmakers, bonden en het grote publiek toch altijd als raar en onwenselijk gezien. Veel homosportclubs, inmiddels vaak omgedoopt tot lhbti-sportclubs, hadden ook moeite om jongere leden te trekken. ‘Toch is het geen aflopende zaak, maar eerder een golfbeweging. Dat laatste jaren zie je in de grote steden een toename van nieuwe leden bij bestaande clubs én er ontstaan nieuwe lhbti-sportinitiatieven.

‘Ik heb nog een opiniestuk in Het Parool geschreven omdat de Gay Games naar mijn idee stereotypen bevestigden en vooral rijke homo’s en lesbo’s zich deze sportfeestjes kunnen veroorloven. Over het nut voor de emancipatie in de samenleving heb ik nog steeds een dubbel gevoel. De Games hebben zeker niet het idee weggenomen dat het best raar is dat lhbti’ers apart dingen doen van hetero’s.’ Anderzijds ervoer Elling tijdens het evenement hoe belangrijk het voor de deelnemers persoonlijk was.

Mijn persoonlijk favoriete gay app In nederland

Zeker voor deelnemers uit minder progressieve landen. De week in het tolerante Amsterdam was onbeschrijflijk voor hen.’ Persoonlijk kijkt Agnes Elling terug op een enerverende week. ‘Het was de meest lesbische week uit mijn leven. Ik stond achter de bar bij het COC op de stampvolle vrouwenavonden. Ik had een half vrouwenvoetbalteam te logeren in mijn kleine huis.

Ik won een aantal medailles, maar in het atletiekprogramma van de Gay Games, met veel verschillende afstanden en leeftijdsklassen, is dat niet zo moeilijk.’ Elling was nog actief op nationaal niveau in de reguliere sport, terwijl het niveau van de deelnemers aan de Gay Games sterk verschilt. ‘Als serieus sporter doe je altijd je best, maar op de Gay Games ging het ook om het feest.

Gay  gay app nederlandLGBTQ Vakantie


Dat soort camp-elementen horen er voor mij wel bij, terwijl er tegelijkertijd serieus wordt gesport. Het is ook echt een evenement dat je moet vieren. De sfeer was anders dan bij reguliere sportevenementen.’ Niettemin stond de organisatie van de Gay Games er in 1998 op dat de prestaties zouden worden erkend door de officiële sportbonden.

‘Het was opvallend dat ik gevraagd werd voor de presentatie, want ik werkte toen nog maar kort bij Studio Sport. Volgens mij kwamen ze bij mij uit omdat vrij veel collega’s het niet wilden doen.’ Tan had drie belangrijke redenen om ja te zeggen. ‘Ik kende de Gay Games eerst niet, maar toen ik erachter kwam waar ze voor stonden, wist ik dat ik het moest doen.

Nieuw in 2023: gay app In nederland

Tweede reden was dat mijn jong overleden broer gay was. Ik ging regelmatig met hem mee naar gaybars, ik vond het volstrekt normaal. Derde reden was dat het een groot live-event was op tv. Vond ik heel spannend om te doen.’ Tan realiseerde zich dat hij de Gay Games niet als topsport moest verslaan.

Queer  Vakantie'sLGBTQ Apps


We hadden in 1996 de Olympische Spelen in Atlanta gehad, we hadden eerder in 1998 het WK Voetbal in Frankrijk gehad - gay date. Dat was topsport, maar de Gay Games waren groter dan topsport. Het gaat om het culturele evenement, de bewustwording van de positie van gays in de wereld. Dat is belangrijker dan sport, het is het leven.’ Rik van de Westelaken herinnert zich vooral dat hij bij AT5 de randverschijnselen van het evenement versloeg, en minder de sporten zelf.

Queer  AppsLHBTI gay app nederland


Amsterdam had toen nog sterk het imago van homohoofdstad. Ik weet nog dat ik in die week door de stad fietste en al die gays uit het buitenland elkaar zag knuffelen en zoenen. Ik was zelf verbaasd, want ik heb die vrijheid nooit zo ervaren omdat er toen ook altijd mensen waren die intolerant waren en je uitscholden.Maar deze mensen dachten echt dat ze in een walhalla waren beland. Ze konden in Amsterdam natuurlijk ook vrijer zijn dan thuis, maar zij gingen veel verder in het beleven van die vrijheid dan ik zelf ooit had gedaan.’ Een Nederlandse groep sporters tijdens de officiële opening van de Gay Games in 1998.

Wat is de beste gay app In nederland?

Dat gaf solidariteit, mensen bekommerden zich om homo’s. Maar er was ook angst voor homo’s, angst dat je misschien al door het geven van een hand besmet zou kunnen raken Na de aidscrisis zorgden de Gay Games in 1998 voor een explosie van positiviteit. Daar heeft de gemeenschap nog een aantal jaren op kunnen teren.

Het zijn gewoon ontzettend leuke mensen die enorm kunnen genieten van sport en cultuur, en van elkaar. Net zoals jij. En ze zijn niet eng of vies. Ze worden wel gediscrimineerd en dat is eigenlijk heel dom. ‘In 2001 werd het eerste homohuwelijk bezegeld door burgemeester Job Cohen op het Amsterdamse stadhuis.

Ze hebben niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland, zoals de Zuid-Europese landen, veel zaken verbeterd.’ De Gay Games vielen samen met de derde editie van Amsterdam Pride. Sinds 2018 presenteert Rik van de Westelaken voor Avrotros de uitzendingen rond Pride. Hij ziet dat het karakter van Pride veranderd is.

We waren nog maar net gewend aan de botenparade. De Gay Games gaven een impuls aan het vieren van Pride. Ik vond dat fantastisch om mee te mogen maken. Pride was vooral een feestje in die jaren. De laatste jaren is het weer wat activistischer geworden, wat ik ook heel goed vind.

Wat is de beste gay app In nederland?

Het waren zaken waar men in de rest van de wereld nog niet aan toe was. Ik denk dat wij hier destijds zo arrogant waren dat we dachten: we zijn er al. Maar na de vooruitgang van toen is de boel tot stilstand gekomen. Er is een tegenstroming ontstaan van conservatieve en populistische elementen. gay pride 2023.

Kijk, intolerante mensen zijn er altijd geweest, maar de laatste jaren zijn ze zichtbaarder geworden. Ze reageren agressiever dan voorheen op uitingen van de Pride-gemeenschap.’ Het Een, Vandaag-opiniepanel doet jaarlijks onderzoek naar de tolerantie die mensen ervaren. ‘Waar de rest van Nederland denkt dat we er al zijn, blijkt de lhbti-gemeenschap zelf nog heel veel discriminatie te ervaren’, zegt Rik van de Westelaken.

Wat betekent de term "gay"?

De term "gay" wordt gebruikt om homoseksuele mannen aan te duiden. Het wordt ook gebruikt als een overkoepelende term om te verwijzen naar de LGBTQ+ gemeenschap als geheel, inclusief lesbische, biseksuele en transgender individuen.

Wat zijn enkele bekende evenementen voor de gay gemeenschap?

Er zijn veel bekende evenementen voor de gay gemeenschap over de hele wereld. Enkele voorbeelden zijn de Gay Pride-parades, zoals de Pride Amsterdam in Nederland, de Christopher Street Day in Berlijn en de Pride Parade in San Francisco. Daarnaast zijn er ook gay filmfestivals, zoals het Roze Filmdagen-festival in Amsterdam, en muziekfestivals gericht op de LGBTQ+ gemeenschap, zoals het RuPaul's DragCon-evenement.

Welke rechten hebben gay mensen?

De rechten van gay mensen variëren per land. In veel landen hebben homoseksuele mensen het recht om een relatie aan te gaan, te trouwen en kinderen te adopteren. Er zijn echter nog steeds landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Het is belangrijk om de specifieke wetten en rechten met betrekking tot homoseksualiteit in het land waar je woont of naartoe reist te raadplegen om een volledig beeld te krijgen van de rechten van gay mensen in die context.

Wat is het verschil tussen "gay" en "homoseksueel"?

"Gay" en "homoseksueel" worden vaak door elkaar gebruikt om hetzelfde aan te duiden, namelijk iemand die zich aangetrokken voelt tot mensen van hetzelfde geslacht. Er is geen wezenlijk verschil tussen de twee termen, maar "gay" wordt vaker gebruikt in informele en alledaagse gesprekken, terwijl "homoseksueel" een meer formele term is die vaak in juridische of medische contexten wordt gebruikt.

Hoe kan ik als bondgenoot steun bieden aan de gay gemeenschap?

Als bondgenoot kun je steun bieden aan de gay gemeenschap door jezelf te informeren over LGBTQ+ kwesties en rechten. Luister naar de ervaringen van gay mensen en probeer je in te leven in hun perspectief. Wees bereid om vragen te stellen en te leren, maar respecteer ook de privacy van individuen. Sta op tegen discriminatie en voor gelijke rechten. Ondersteun organisaties en evenementen die zich inzetten voor LGBTQ+ inclusiviteit. Het belangrijkste is om respect, acceptatie en inclusie te tonen in al je interacties en relaties, en om anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.

Het initiatief is afkomstig van Dennis Philipse, een Nederlandse expat die sinds 2010 in Hongkong woont en zeven jaar geleden als droom had om de Gay Games voor het eerst in Azië te brengen. ‘In Azië woont tweederde van de wereldbevolking, en een groot deel van de lhbti’ers zit er nog in de kast’, vertelt hij via Zoom vanuit zijn appartement in Hongkong.

More from Gay Cruising, Gay